WhatsApp
shape image

Botox behandelingen

icon stars

Professionele botox behandelingen bij FillerHouse 

Bij FillerHouse kun je terecht voor verschillende botox behandelingen; botox voorhoofd behandeling, botox fronsrimpel behandeling, botox tegen overmatig zweten of botox tegen kraaienpootjes. Deze botox behandelingen worden uitgevoerd door onze botox specialist.

Botox is een merknaam voor de werkzame stof botuline toxine. Dit is een eiwit die ervoor zorgt dat de activiteit van de spieren vermindert. Al sinds de jaren 90 wordt deze stof veilig en succesvol gebruikt om rimpels in het gezicht te behandelen. Tegenwoordig behoort botox tot de populairste ingrepen in de Nederlandse cosmetische branche.

Laat rimpels verwijderen als sneeuw voor de zon met botox!

Botox voorhoofd Botox kraaienpootjes

Wanneer heb ik een botox behandeling nodig?

icon stars

Botox vermindert de activiteit van de spieren, waardoor het ideaal is om rimpels te verminderen die ontstaan door spierspanning. Bij het injecteren van de botox in de spiertjes zullen rimpels verdwijnen of verminderen. Een botox behandeling wordt met name in de bovenste helft van het gezicht uitgevoerd. Populaire botox gezicht behandelingen zijn bijvoorbeeld de behandeling van de fronsrimpel, kraaienpootjes of het voorhoofd.

Medische toepassingen met botox

Naast deze cosmetische toepassing is botox ook medisch in te zetten bij bijvoorbeeld migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. Last van een overactieve kinspier? Ook dan is botox een goede oplossing!

Botox of fillers?

Een veelvoorkomend misverstand is dat botox wordt gebruikt in de lippen of voor de behandeling van wallen. Hiervoor is botox niet geschikt en worden fillers gebruikt.

Consult

Tijdens het gratis consult luisteren wij naar jouw specifieke wensen. Wij houden je (letterlijk en figuurlijk) een spiegel voor en leggen uit waarom je wel of geen geschikte kandidaat bent voor een botox behandeling.

We informeren je over de mogelijke risico’s en complicaties en nemen je algemene gezondheidstoestand door. Op deze manier vindt een eventuele botox behandeling onder optimale omstandigheden plaats.

Overweeg je een botox behandeling? Kom dan vooral eens langs voor een consult op onze locatie in Dordrecht!

Botox kraaienpootjes

Hoe werkt een Botox behandeling?

icon stars

Bij de botox behandeling spuiten we met een hele fijne injectienaald een kleine hoeveelheid botox in de desbetreffende spier, hierdoor is verdoving bij deze behandeling niet nodig. De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Daarna mag je direct weer naar huis! 

Botox kraaienpootjes
Botox behandeling voorhoofd Botox behandeling voorhoofd
Botox gezicht
Botox gezicht behandeling Botox gezicht

Niet gevonden wat je zocht?

Wil je het volume en de contour van je lippen aanpassen? Dan zijn lipfillers iets voor jou!

Alles voor het beste resultaat

Risico's & complicaties

Na de botox behandeling kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan, deze verdwijnen binnen enkele dagen. In zeldzame gevallen kan bij de behandeling van de fronsrimpels een hangend ooglid ontstaan, deze blijft slechts enkele weken aanwezig en verdwijnt daarna vanzelf. 

Bij een botox voorhoofd behandeling kunnen de wenkbrauwen een klein beetje zakken door de spierontspanning. Deze complicaties komen zelden voor, daarom geldt botox als meest veilige en effectieve rimpelbehandeling. Al jaren wordt er door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen of complicaties botox toegediend. 

Herstel en nazorg

Om ervoor te zorgen dat de botuline toxine zich snel in de spier kan nestelen is het belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier een paar keer te bewegen. Om infecties te voorkomen, raden we af om de eerste 4 uur na de botox behandeling te gaan liggen of make-up te gebruiken. Daarnaast raden wij aan om 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden.

Resultaat

Het effect van jouw botox behandeling is na 3 tot 5 dagen merkbaar, je rimpels zijn dan al een stuk zachter. Na 2 weken van de behandeling is het resultaat bereikt, de spieren zijn optimaal ontspannen! 

De duur van het resultaat van de botox behandeling is per persoon verschillend en varieert van 3 tot 6 maanden. Na deze periode kan de behandeling worden herhaald. Naarmate je vaker een botox behandeling ondergaat, des te langer blijft het resultaat aanwezig, ook neemt de behandelfrequentie af. 

Prijslijst

Behandeling Prijs: Edit
Consult Botox Plan afspraak € 0,-
Botox lipflip Plan afspraak € 85,-
Botox gummy smile Plan afspraak € 85,-
Botox bunnylines Plan afspraak € 85,-
Botox afhangende mondhoeken Plan afspraak € 85,-
Botox neustip lift Plan afspraak € 85,-
Botox kin (putjes) Plan afspraak € 85,-
Botox wenkbrauwlift Plan afspraak € 85,-
Botox kraaienpootjes Plan afspraak € 85,-
Botox frons Plan afspraak € 125,-
Botox 2 zones Plan afspraak € 200,-
Botox 3 zones Plan afspraak € 250,-
Botox 4 zones Plan afspraak € 300,-
Botox 5 zones Plan afspraak € 350,-
Trap botox (Barbie) Plan afspraak € 250,-
Botox face slimming Plan afspraak € 250,-
Botox tegen hoofdpijn v.a. Plan afspraak € 250,-
Botox tegen tandenknarsen Plan afspraak € 325,-
Botox tegen transpireren (oksels) Plan afspraak € 325,-
Vriendinnen actie; botox 3 zones Plan afspraak € 225,-

FAQ botox

Alles wat je wil weten over botox en injectables leggen we je graag uit in onze FAQ!

Botox is eigenlijk een spierontspanner. Door deze stof in te brengen in de huid, verminderen of verdwijnen rimpels en fijne lijnen. De botox (ook wel Botuline Toxine genoemd) wordt met een hele dunne naald ingebracht op de gewenste plek, zoals een bepaalde rimpel of lijn waaraan je je stoort.

In principe kan iedereen deze behandeling ondergaan. Het is wel verstandig om van tevoren met de arts te overleggen wat de eventuele risico’s van de behandeling zijn.

Naarmate we ouder worden, treden er verschillende verouderingsprocessen op, zoals huidverslapping en huidveroudering. Omdat de huid aan elasticiteit verliest, kunnen er rimpels en lijnen ontstaan. In hoeverre iemand last krijgt van huidveroudering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals genetische aanleg, leefstijl, blootstelling aan de zon en stress.

Direct na een botox behandeling zie je vaak nog geen resultaat. Meestal is er na 5 dagen een zichtbaar resultaat. Het behandelde gebied kan in het begin wat rood en gezwollen zijn. Botox is een populaire behandeling voor vrouwen (en tegenwoordig ook mannen) om het mooie, natuurlijke en vooral snelle resultaat!

Voordat jouw behandeling plaatsvindt, bespreek je jouw wensen en verwachtingen met onze arts. De arts zal uitleggen of deze wensen haalbaar zijn. Het is ook nog mogelijk dat een filler behandeling beter geschikt is voor jouw wensen of dat een combinatie van botox en fillers voor het beste resultaat zal zorgen.

Over het algemeen wordt de botox behandeling niet als een pijnlijke behandeling beschouwd. Het inbrengen van de naald kan worden vergeleken met een speldenprikje en wordt door cliënten als het minst prettig ervaren.

Je hebt net als bij alle andere cosmetische ingrepen zelf een belangrijk aandeel in het resultaat. Het is dan ook van belang dat je je goed houdt aan de voor- en nazorg. We geven je duidelijke instructies, bijvoorbeeld over roken en het gebruik van alcohol. Je gezondheid is van invloed op je herstel en het uiteindelijke resultaat! 


Het belangrijkste voordeel van een botox behandeling is dat het over het algemeen een veilige behandeling is die zorgt voor snel resultaat.

Er bestaan verschillende soorten spierontspanners. Wanneer er echter over botox wordt gesproken, wordt altijd de stof Botuline Toxine bedoeld.

De botox behandeling wordt nooit onder volledige verdoving uitgevoerd.

In één botox behandeling kunnen verschillende zones behandeld worden, dit overleg je van te voren met onze arts. Hierbij geef je de belangrijkste rimpels en lijnen aan waar je je aan stoort. Botox wordt niet alleen in het gezicht gebruikt, maar ook in bijvoorbeeld de oksels tegen overmatig zweten. Het is ook mogelijk om een botox behandeling te combineren met een lipvergroting, wat wordt gedaan met fillers.

De duur van de Botox behandeling is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal zones die behandeld worden en de hoeveelheid ml die je wil laten inspuiten. Gemiddeld is de arts tussen de 10 en 30 minuten bezig met de behandeling.

Na 48 uur begint botox te werken, meestal duurt het een kleine week voordat je een zichtbaar resultaat ziet. Na 2 weken is het maximale effect bereikt en behoud je dit effect ongeveer 3 tot 6 maanden.

Het effect van de botox behandeling zal na verloop van tijd afnemen, je lichaam maakt het effect ongedaan. 6 tot 12 maanden na de behandeling is het effect niet meer zichtbaar.

De kosten van de botox behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid botox (in ml) die ingebracht moet worden. Hoe meer Botox er nodig is en hoe meer zones je laat behandelen, hoe hoger de kosten van de behandeling zijn. Bekijk hierboven onze volledige prijslijst voor de botox behandelingen.

Er bestaan een groot aantal soorten injectables met grote verschillen in kwaliteit. Bij FillerHouse wordt alleen gebruikgemaakt van de beste kwaliteit injectables. Zo maken wij onder andere gebruik van de merken Stylage® van Vivacy. Voor een behandeling met de stof Botuline Toxine maken we gebruik van het merk Botox®.

Het aantal mannen dat kiest voor een botox behandeling is de afgelopen jaren flink gestegen. Ongeveer 10 jaar geleden werd er bijna nooit voor een botox behandeling gekozen door een man, dit is nu ongeveer 10%. Het taboe op dergelijke cosmetische ingrepen bij mannen wordt steeds verder verbroken!

Bij FillerHouse is het helaas niet mogelijk om de botox behandeling in termijnen te betalen.

Voordat je een behandeling bij ons ondergaat, vinden we het belangrijk om jouw wensen en gezondheid door te nemen. Dit doen we tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin we ál je vragen beantwoorden en je gerust stellen waar nodig.

Botox is voornamelijk geschikt voor het verminderen van de zogenaamde dynamische rimpels, zoals kraaienpootjes, voorhoofds- en fronsrimpels. Ook voor de behandeling van rimpels op de bovenlip, neus en kin is botox geschikt. Regelmatig worden botox behandelingen ook toegepast bij de behandeling van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Rimpels zijn een natuurlijk gevolg van het samenvouwen van de huid en het ouder worden. Je huid wordt in de loop van de jaren minder elastisch en in combinatie met een verminderde collageen aanmaak ontstaan rimpels. Door tijdig te starten met botox voorkom je het ontstaan van rimpelvorming. Rimpels die al aanwezig zijn kunnen ook behandeld worden.

Tijdens een botox behandeling wordt gesproken over zones. Een zone betreft bijvoorbeeld de fronsrimpels. Ook kraaienpootjes zijn een zone, net zoals dat bij voorhoofdsrimpels het geval is.

Botox behandelingen zijn relatief veilig. Bijwerkingen komen slechts zelden voor en ontstaan hoofdzakelijk op de injectieplaats. Denk hierbij aan lichte zwellingen en rode verkleuringen van de huid. Botox is pas giftig in uitzonderlijke hoge concentraties, net zoals paracetamol dat bijvoorbeeld ook is. Een botox behandeling bij FillerHouse is niet gevaarlijk, omdat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en vakkundige arts. Botox wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en buiten het effect op de spieren die behandeld worden, heeft het geen enkel effect op andere lichaamsdelen. Slechts in enkele gevallen komt het voor dat bijvoorbeeld een ooglid tijdelijk wat afhangt als gevolg van een botox injectie. Het is daarom belangrijk dat je de behandelend specialist van tevoren informeert over je huidige gezondheidstoestand, eventueel medicijngebruik en medische aandoeningen.

Botox maakt je gezicht niet uitdrukkingsloos wanneer je de behandeling door een professional uit laat voeren. Bij FillerHouse ligt de nadruk van de behandeling altijd op een natuurlijk resultaat. De ervaren arts is voorzichtig en uiterst nauwkeurig met het plaatsen van de injecties, waardoor er van een teveel aan botuline toxine geen sprake is.

Botox en fillers zijn beide injectables die gebruikt worden bij de behandeling van rimpels. Botox heeft echter een andere werking dan fillers. Botox legt de spier in een bepaald gebied stil en is daarmee geschikt voor onder meer de behandeling van dynamische rimpels. Botox heeft een preventieve werking en voorkomt dat bestaande rimpels dieper worden. Fillers vullen daarentegen rimpels op. Het is bij ons ook mogelijk om voor een combinatie van botox en fillers te kiezen.

Nee, er wordt vaak gedacht dat mensen met volle lippen een botox behandeling hebben ondergaan. Een botox behandeling wordt ingezet om rimpeltjes rondom je mond en lippen te behandelen, maar niet om je lippen te vullen. Wel vollere lippen? Dan adviseren we je een behandeling met fillers!

Botox wordt opgenomen in de behandelde zone en dit heeft tijd nodig. Het gebruik van alcohol heeft als effect dat je bloedvaten zich verwijden, waardoor de botox zich kan verplaatsen. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen toe. Het verplaatsen van de botox naar een omliggende spier is echter een uitzonderlijk geval. Wil je een mooi resultaat en de kans op bijwerkingen tot een minimum beperken? Wacht dan minimaal 24 uur met het drinken van alcohol na een botox behandeling.

Je krijgt het advies om direct na de behandeling niet te liggen. Een bezoek aan de zonnebank wordt zeker afgeraden. We adviseren om ruim 24 uur te wachten met een bezoek aan de zonnebank. Nog beter is het om hiermee te wachten tot eventuele zwellingen en rode verkleuringen zijn verdwenen.