WhatsApp
Lipfiller
shape image

Hoe zorg je voor een snel herstel na lipfillers?

icon stars
29 juli 2024 Geschreven door Claudia

Bij FillerHouse kun je terecht voor de populaire lipfiller behandelingen van 0,5 ml, 1 ml of 1,5 ml. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt genieten van een nieuwe look die helemaal bij jou past, is het belangrijk om goed voor je lippen te zorgen na een lipfiller behandeling. Wij delen enkele praktische tips en adviezen met je voor een snel herstel en de mooiste resultaten! 

Wat kan je verwachten na een lipfiller behandeling?

Na je lipfiller behandeling in onze kliniek in Dordrecht zie je direct resultaat. Je lippen zijn voller en meer gedefinieerd. Je zult merken dat in het begin je lippen wat rood en gezwollen kunnen zijn. Dit is slechts tijdelijk en maakt deel uit van het natuurlijke genezingsproces. 

Minimaliseer zwelling en blauwe plekken

Hoewel het er helemaal bij hoort, zijn zwellingen en blauwe plekken vaak de grootste zorgen na een lipfiller behandeling. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze te minimaliseren: 

  • Koelen: Breng de eerste 24 uur na de behandeling regelmatig een koud kompres aan op je lippen. Dit helpt om zwelling te verminderen en blauwe plekken te voorkomen.
  • Doe rustig aan: Intensief sporten en zware lichamelijke activiteiten kunnen de zwelling verergeren. De eerste paar dagen mag je dus legaal met de beentjes omhoog! 
  • Slaap hoog: Probeer de eerste nacht met je hoofd iets hoger te slapen, bijvoorbeeld met een extra kussen. Hierdoor kun je de zwelling minimaliseren.  

Lipfillers in de buurt van Rotterdam


Wat moet je vermijden?

  • Vermijd alcohol en sigaretten: Roken en alcohol vertraagt het genezingsproces, wat zou kunnen betekenen dat je langer rondloopt met blauwe plekken en zwellingen. 
  • Blijf uit de zon: Wij adviseren de eerste week na je lipfiller behandeling niet in de zon te zitten of naar de zonnebank te gaan. De UV-stralen kunnen de fillers sneller afbreken, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt! 
  • Aanraken & masseren: Probeer je lippen niet te veel aan te raken of te masseren. Hierdoor kan de filler zich verplaatsen en kan het herstel vertragen. 

Het resultaat na het opvullen van je lippen 

Na enkele dagen zijn de zwellingen en blauwe plekken verdwenen en is het tijd om te stralen met jouw nieuwe look! De meeste klanten van FillerHouse kiezen ervoor om iedere 6 tot 12 maanden een herhaalbehandeling te doen om hun lippen vol en mooi te houden. 

Maak hier direct een afspraak voor een lipfiller behandeling!

Heb je vragen over de prijs van lipfillers, de voor- en na resultaten of benieuwd of een behandeling pijnlijk is? Lees dan hier alles wat je moet weten over lipfillers

Bekijk ook

Bilfillers

De voordelen van bilfillers

Als expert in bilfillers bieden we veilige en effectieve behandelingen aan om jouw billen meer volume te geven. Wij vertellen je alles over de voordelen van een bilfiller behandeling, de resultaten en prijzen!

Botox in de buurt van Eindhoven

Botox behandelingen voor medische toepassingen: meer dan alleen rimpels

Ontdek hoe botox kan zorgen voor geweldige resultaten bij mensen die lijden aan migraine, tandenknarsen en overmatig zweten!

Botox in de buurt van Rotterdam

Voorbereiding voor je eerste botoxbehandeling

We geven je graag wat belangrijke tips voor de voorbereiding op je eerste botoxbehandeling!